Billig strøm

Strømforbruket

Norge er et kaldt land å bo i sammenlignet med mange andre land. Derfor er det viktig at man har god tilgang til varme. Vi fyrer mye med strøm i Norge og derfor bruker de fleste husstander i Norge i snitt ca. 50% av strømforbruket per år på oppvarming. Det er derfor viktig at strømregningen er så lav som mulig. Billig strøm er det beste, men ikke like lett å finne. Strømforbruket i norske hjem er som sagt fordelt slik at halvparten går til oppvarming, 20% til varmtvann og de resterende 20-30 til elektrisk utstyr. Med varmtvann menes dusj, oppvask og andre apparater som bruker vann. Elektrisk utstyr er apparater som TV, kjøleskap, lys og annet.

Bad og dusj

Vann blir varmet opp av strøm. Strøm koster penger. Hvis du allerede har markedets billigste strøm men ønsker litt lavere regninger, så kan en reduksjon av varmtvannsforbruket vare løsningen. Tar du ofte bad koster dette penger. En reduksjon i hvor mange bad du tar kan være en hjelp.

Det samme gjelder dusjing. Liker du å dusje i 15 minutter kan det være smart å dusje noe kortere, som 5 minutter. Det er også smart teknologi som passer for dusjer, for eksempel nye dusjhoder som bruker mindre vann. Dusjer man i 5 minutter istedenfor 15 minutter sparer man ca. 500 kroner i året. Det samme gjelder hvis man bytter pakninger på kraner som drypper, da sparer man også ca. 500 kroner i året.