Menu

Fra Hammerfest til Svalbard

Alle bør oppleve Svalbard

Dersom du har bestemt deg for å legge turen til den vakre nordlige kystperlen Hammerfest, kommer du ikke til å angre. Men hva med å få noe litt mer ut av reisen din? Det er veldig enkelt å komme seg fra Hammerfest til Svalbard, og man får se nydelige fjorder og en uvirkelig natur langs veien. Enten man drar med fly, båt eller bil fra Hammerfest til Tromsø, kan man derfra stige ombord på ulike cruiseskip eller fly videre til Svalbard. I Longyearbyen finnes alle hotellene Svalbard har å tilby, som ikke er mer enn en håndfull, og alle utflukter og organiserte turer starter derfra.

svalbardøya er en arktisk opplevelse, og er en destinasjon for den eventyrlystne. Enten man ønsker å dra på cruise rundt øya for å se alle de beste stedene eller drar på snøscootertur, kommer Svalbard til å bli en opplevelse litt utenom det vanlige. Blant isbjørner, hvaler, seler og hvalrosser føler man seg i ett med naturen og får vitne et fabelaktig dyreliv, selv om temperaturen ligger i gjennomsnitt på fem-seks grader om sommeren, og minus 14 grader på vinterstid. Turistsesongen strekker seg gjennom hele året, og har ulike utflukter for ulike interesser på ulike årstider – derfor behøver man ikke å tro at kommer til fullpakkede hotell og et kaos av mennesker. Svalbard er et avslappende og spennende sted, og det er viktig å huske på at naturen er svært sårbar, mest av alt på grunn av permafrosten, og man må ha omtanke for omgivelsene når en ferdes på Svalbard. Det sies at om ingen kan se du har vært der, er du hjertelig velkommen tilbake til Svalbard igjen.

Dersom du er på utkikk etter å se mørketiden og nordlyset, bør du legge turen mot Svalbard mellom november og februar. Både jule- og nyttårsfeiringer begynner å bli populært i Longyearbyen. Hvis man venter til februar, får man oppleve blåtimen, som er et vakkert lysfenomen når sola er i ferd med å vende tilbake. For å se midnattssol, isbjørn og dra på båtturer, er mai til september den beste sesongen.