Menu

Populære drikke og kaker i Norge

Smakfulle kaker

Norge er velkjent verden over for sin ferske og nydelige fisk, men hva med det som kommer etter middagen? Vet du hvilke kaker som er typisk norske? Enten du skal imponere svigermor eller får besøk fra et annet land, er disse kakene store slagere som kommer til å imponere alle og enhver!

  • kakerKvæfjordkake

Også kjent som «Verdens beste» for de som bor lengre sør i Norge, og ikke uten grunn. Den er virkelig lekker; marengs, mandler og vaniljekrem er en fabelaktig kombinasjon, smurt sammen til en kake som smelter på tungen. Kvæfjordkake har blitt kåret til Norges beste kake flere ganger, og er en absolutt favoritt hos både store og små!

  • Krumkaker

Av De syv sortene vi baker til jul, kan vi godt si at krumkaker er en favoritt hos mange. Men det er ikke bare til julekosen vi nyter dem; de serveres året rundt, til kaffeselskaper og hyggelige sammenkomster. For å legge til ekstra kos, kan man prøve å ha deilig norsk multekrem eller riskrem ved siden av, eller brunost og syltetøy. La de sprø, tynne «vaffelkakene» bli en klassiker hos deg også!

  • Bløtkake

Kanskje ikke helt typisk norsk, men måten vi nordmenn lager den på, gjør den unik. Enten det er til fødselsdager, 17. mai eller kaffekos, er bløtkake med friske bær og fyldig krem en populær norsk kake. Ikke rart den er en favoritt!

Populære drikker

Dersom man skal invitere noen på besøk, er den mest populære drikken i Norge uten tvil svart kaffe, uten melk eller sukker eller noen forfengeligheter. Dersom man ønsker å sprike kaffen opp litt ekstra, kan man få tak i noe alkohol og lage en god, nordnorsk «karsk»! Norge har en stor kaffekultur, hvor det er mer enn vanlig å be folk på kaffe eller delta på kaffeselskap.

For de som ikke er helt gira på kaffe, kan man også imponere med iskald melk eller hjemmelaget hyllebærsaft – eller rett og slett den klassiske solbærsaften!