Menu

Andre idrettslag i Nord-Norge

Idrettslag i Norge

I Finnmark og Troms finnes det over 40 idrettslag. Disse spesialiserer seg på blant annet fotball og skøyting, og har utviklet mange idrettstalenter innen både ski, håndball, fotball, bryting og svømming. Det er uten tvil flest tilbud for barn og unge innenfor fotball, og mange av utøverne vil bli fremtidens fotballspillere i de største klubbene i Nord-Norge. På grunn av det store fokuset rundt fotball og håndball finnes det utallige innendørshaller for spillerne gjennom de lange vintermånedene.

idrettslagEn annen stor sportsgren i Nord-Norge er selvsagt vintersport. Med mye snø og kulde gir området flotte muligheter til ulike aktiviteter. De vanligste er ski og snowboard, og både ski- og lysløyper er åpne for de som har det som en hobby. I Varanger blir Varanger Arctic Kite Enduro arrangert, en begivenhet litt uten om det vanlige; her gjennomføres snøkiting. Men det er ikke den eneste spesielle sporten. Finnmarksløpet, som er Europas lengste og verdens nordligste trekkhundløp, starter i Alta og strekker seg over Finnmark årlig. Man kan også oppleve snøscootercross, reinkappkjøring og hundekjøring gjennom ulike klubber og begivenheter.

For en annerledes sportsopplevelse er Nord-Norge absolutt verdt et besøk!

TIL, kort for Tromsø Idrettslag, er Tromsøs stolthet. De har slått an med ett par gull i norgesmesterskap, og har deltatt på Europacupen, UEFA og Royal League. Tore Andrè Flo startet sin karriere for Tromsø Idrettslag i 1995, og har senere blitt en kjent målscorer, og klubben strålte da Morten Gamst Pedersen tok sats i sin fotballkarriere med TIL i 1998.

I 2015 endte de på en 13. plass i Tippeligaen. Med andre ord, TIL har vært strategisk å tippe på i perioder, selv om de ikke scoret høyt i fjor. På den andre siden, har Finnmark nærmest blitt Norges nye Verdal, når Norsk Tipping delte ut over 80 millioner kroner til vinnere i Finnmark på under en måned i fjor. Så om du ikke føler for å tippe på noen lag fra Finnmark, er kanskje nøkkelen å dra til Finnmark for å plukke opp noen Lotto kupongen og diverse andre pengespill?